Новини

«Електронтранс» до кінця року поставить місту 50 автобусів

19.10.2018

Інформаційний портал депутатів ЛМР

Комісія інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР провела виїзне засідання на ТОВ СП «Електронтранс».

За словами члена комісії Ігоря Корончевського, депутати оглянули підприємство та перевірили, як працюють над виробництвом львівських автобусів.


«Місто замовило в «Електрона» 50 автобусів. Сьогодні ми здійснили виїзд на підприємство, щоб переконатись, чи до кінця року це замовлення буде готове.  Ми побачили позитивну динаміку: 5 автобусів вже повністю готові, 15 – проходять фінальну документацію і до кінця жовтня має вийти 20 автобусів. А до кінця року має місто отримати всі автобуси, які були замовлені. Також по їхніх потужностях видно, що «Електрон» може ще виготовляти тролейбуси і автобуси.

 

 

За словами керівника «Електрону» Василя Пецуха, виробництво автобусів для міста відбувається згідно з планом. «Ми запросили депутатів та представників виконавчих органів, щоб провести діалог та продемонструвати, як ми працюємо і як планувати наші подальші кроки. Ми маємо невелику затримку на кілька днів щодо поставки одного з компонентів, але в межах цього місяця програма повністю буде виконана. У нас є поетапний план виробництва – заготовка, малярка, збір, складання. На щодень  розписані усі роботи».  

 

Члени комісії відвідали всі цехи «Електрону» і на власні очі побачили всі стадії виробництва автобусів. На думку депутата Романа Іванціва, створити таке виробництво з нуля – це надзвичайно позитивно.

«У той час, коли інші виробництва занепадали, львів’яни змогли створити високотехнологічне підприємство. Це викликає захоплення. Тим більш, в час, коли щодня підвищується рівень високих технологій. Я думаю, що наша справа – підтримати цих виробничників, тим більш, що якість робіт хороша».

 

 


Як зазначив в коментарі член комісії депутат Богдан Гула, підприємство в місяць випускає близько 15-ти автобусів. «За словами керівництва, на підприємстві працює близько 300 працівників, вони мають високі зарплати. Це - високотехнологічне підприємство, адже вони самі розробляють електроніку, але на це потрібне фінансування».


Цю думку підтримує депутат Іван Рудницький і додає, що «Електрон» планує розширяти цехи і нарощувати виробництво.

«Попередньо є домовленості про замовлення автобусів іншими містами, тому  підприємство буде розширюватись. Поспілкувавшись з керівництвом, ми побачили, що на підприємстві працюють люди компетентні, професійні. Відтак місту треба виробити стратегію, щоб на «Електроні» точно знали, скільки місто буде щороку замовляти автобусів? Була думка, якщо Львову потрібно 500 автобусів, тому треба планово замовляти по 50 транспортних одиниць щороку, щоб повністю оновити парк».


За словами заступника міського голови з фінансово-економічних питань  Геннадія Васьківа, оскільки підприємство показує динаміку росту, місто буде й надалі підтримувати українського виробника.

«На фоні тієї ситуації, яка є зараз в Україні в транспортній галузі мене переповнює гордість за наш львівський «Електрон», які показують динаміку росту. І ми, як місто, підтримували і будемо підтримувати свого виробника. І разом з ними таким чином, покращувати ситуацію в Україні». 


версія для друку
  • Digg
  • Send e-mail
  • Facebook
  • Google
  • Print
  • TwitThis
  • VKontakte