Новини

Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник поділився враженнями про візит на концерн "Електрон"

06.09.2018
ПАТ «Концерн-Електрон» у Львові - одне з найяскравіших вражень від візиту на Львівщину!

Телевізори «Електрон» добре знали кілька поколінь людей. Сьогодні «Електрон» залишається успішним підприємством, але трансформувався у багатогалузеву компанію. Це корпорація, яка активно розвивається на Львівщині як машинобудівна.

Автомобілебудівний завод «ЕлектронМаш» розробляє та виготовляє багатофункціональні комунальні автомобілі. «Сферос-Електрон» - виробник та постачальник високоякісної техніки для транспортних засобів. Спеціалізація «Карату» – розробка технологій отримання та налагодження промислового виробництва різноманітних матеріалів для електроніки, у тому числі із застосуванням нанотехнологій. У складі корпорації працює і одне з найбільших в Україні пластмасових виробництв – завод «Полімер-Електрон» - виробник спеціальної техніки та апаратури військового призначення. І це - навіть не повний перелік компаній ПАТ «Концерн-Електрон».

Фахівцями концерну розроблено та виготовлено перший у СНД повністю низькопідлоговий трамвай, який відповідає європейським вимогам безпеки та комфорту. Поряд із серійним виробництвом трамваїв для колій різної ширини підприємство розпочало виготовлення тролейбусів власної розробки, а також електробусів – нового перспективного виду міського екотранспорту.

"Ми — акціонерне товариство. Я не знаю жодного акціонерного товариства, власниками якого були б 23 тисячі осіб. Акціонування провели через трудові колективи, залежно від заробітної плати. Враховували все: стаж роботи, наукові праці. Казали людям: якщо ви патріоти свого підприємства, то купляйте наші акції. І за ці гроші за два роки викупили наш «Електрон» у держави. Кожного року виплачуємо дивіденди, поки що невеликі, але вони мають велике психологічне та моральне значення", - розповідає Юрій Бубес, президент ПАТ «Концерн-Електрон».

Бачимо, з якою щирою радістю вітають його люди в цехах заводу. Підходить до кожного вітається, щось питає. Ще одне впадає в очі - жодного похмурого обличчя. Працюють спокійно і, вочевидь, людям подобається робота та її результат.

Тут є власне конструкторсько-технологічне бюро, механозаготівельне, зварювальне, фарбувальне та складальне виробництва.

Виробничі потужності дозволяють виготовляти 100 трамваїв або 100 тролейбусів чи електробусів на рік.

У рамках машинобудівної корпорації «Електрон» впроваджується масштабна програма локалізації (імпортозаміщення) виготовлення вузлів та агрегатів для електротранспорту.

"Побудувати та розвивати таке потужне виробництво - це подвиг підприємця! Сучасні автобуси, трамваї, тролейбуси та ще багато найменувань продукції виробництва концерну мають поставлятися у першу чергу на наш ринок. Ми робитимемо все, щоб власний виробник був пріоритетом нашої держави", - наголосив Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

версія для друку
  • Digg
  • Send e-mail
  • Facebook
  • Google
  • Print
  • TwitThis
  • VKontakte

Aadvosserorie 19.06.2020 - 16:46

<a href="https://cialisle.com/">cialis generic name</a>

-->