Новини

"Ми збудуємо конкурентоздатну країну!" - Голова Федерації Роботодавців України Дмитро Олійник

13.06.2020

#ФРУ #знай_наших


Людовік XIV сказав: "Держава — це я". Так от, якби кожен українець усвідомив, що держава — це він, то у нас вже давно була б багата і конкурентоздатна країна.


А за своїх я спокійний. І пишаюся тим, що серед членів ФРУ є багато таких виробників, як "Електрон".


Мрію, щоб вулицями українських міст їздили вітчизняні авто (ПрАТ Єврокар / CJSC Eurocar), автобуси, трамваї, тролейбуси, електробуси (корпорація "Електрон", Bogdan Corporation, Корпорація "Еталон").

В полях працювала наша с/г техніка (Лозовские машины - Lozova Machinery, Индустриальная группа УПЭК, Elvorti, Белоцерковмаз, ХТЗ Харьковский тракторный завод, ТОВ "Завод Кобзаренка", Egritech, Variant Agro Build).


Залізницею курсували вітчизняні електровози і вагони (Крюківський вагонобудівельний завод, "Дніпровагонмаш", ОАО "Азовмаш" завод, Aurum Group), вулиці міст обслуговувала вітчизняна техніка (Спецбудмаш - производство коммунальной, дорожной и специальной техники , корпорація "УкрІннМаш"), у небо здіймалися "Руслани" і "Мрії" (Antonov Company), Мі-2, Мі-8, Мі-2 ( СК "мотор-Січ" SC "motor-Sich").


І коли такий день настане – зможу з упевненістю сказати, що ми нарешті почали будувати конкурентоздатну країну.


Упевнений, що будуватимуть її ті, хто СПРАВДІ бореться за достойне життя українців, хто СПРАВДІ створює робочі місця - високоваліфіковані та високопродуктивні, ті, хто розвиває технічний та промисловий потенціал України і робить найбільший вклад у конкурентоздатність України!


Такі Люди як от голова правління Концерн «Електрон» Юрій Бубес! Вони варті звання Героїв.


Він робить те, що вкрай важливо для усієї нашої промисловості - реалізує власну масштабну цільову програму щодо локалізації виробництва транспорту.


«Електрон» випустив перший український електробус. Компанія перемагає у міжнародних тендерах, трамваями.


«Електроном» цікавляться покупці з Німеччини, країн Східної Європи, Бразилії, Мексики, Колумбії та інших країн Латинської Америки, Туреччини, Китаю і Японії.


НВП «Карат», що входить до корпорації, співпрацює з Європейським Центром ядерних досліджень у Швейцарії. Його продукція використовувалась для створення Великого андронного колайдера.


Ми бачимо, що продукція «Електрону» потрібна по усій земній кулі – від Швейцарії до Бразилії.
Але, на жаль, немає пророку у своїй вітчизні.


Кожному нашому виробникові хочеться, щоб і держава нарешті продемонструвала свою справжню зацікавленість у розвитку вітчизняного бізнесу. ЕКА щоб нарешті почало виконувати свої обов’язки. Щоб публічні закупівлі підтримували не імпортерів, а стимулювали створення робочих місць, сплату податків в бюджет і враховували ступінь локалізації.


Сподіваюся, що протягом найближчого часу Уряд, ВРУ та Президент України підтримають сформатовані ФРУ пропозиції щодо провадження державної політики, спрямованої на побудову сучасної, економічно розвиненої, інноваційної промислової країни, та створять умови для роботи українських заводів і фабрик, які забезпечують роботою українців і декотрі вже понад 100 років.



версія для друку
  • Digg
  • Send e-mail
  • Facebook
  • Google
  • Print
  • TwitThis
  • VKontakte