Новини

ПЕРШІ КРОКИ ДО ПОБУДОВИ ЕКОНОМІЧНОГО НАЦІОНАЛІЗМУ

11.06.2021 У рамках робочого візиту на Львівщину Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом з народними депутатами майже з усіх парламентських фракцій, у супроводі голови Львівської облради Ірини Гримак, першого заступника   голови  Львівської облдержадміністрації Андрія Годика та за участі  представників  Федерації  роботодавців  України  та   керівників крупних машинобудівних підприємств  держави ознайомилися з роботою  Заводу «Електронмаш» - дочірнього підприємства ПрАТ «Концерн-Електрон».


  

Дмитро Разумков оглянув виставку продукції провідних підприємств «Електрону», і разом з президентом концерну Юрієм Бубесом та гостями пройшов цехами підприємства і ознайомився з повним циклом виготовлення громадського транспорту та готовою продукцією: електробусом, тролейбусом, автобусом та багатофункціональними комунальними та спецавтомобілями марки «Електрон».


  

 

У складальному цеху відбувся акт передачі головою Наглядової ради ПрАТ «Єврокар» та членом  президії Федерації роботодавців України Олегом  Боярином  голові парламенту понад 150 тисяч підписів, зібраних на 4 тисячах підприємств по усій  Україні, в тому числі й на «Електроні»,  на підтримку  законопроекту №3739  про  локалізацію виробництва, метою якого є  відновлення українського машинобудування, спрямування публічних закупівель на стимулювання внутрішнього виробництва. І, як акцентували у своїх виступах президент концерну «Електрон» Юрій Бубес  та генеральний директор  Федерації роботодавців  України  Руслан Іллічов, це не лише дозволить зберегти існуючі та створити нові робочі місця, але й нарешті зрівняє умови нині дискримінованих  українських промисловців  в конкурентній боротьбі з експансією іноземних компаній, щоб національний виробник почував себе вдома так, як себе почувають європейські компанії в своїх державах. 


  

 

У відповідь на звернення Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підтримає цей законопроект у другому читанні і заявив: «Від себе обіцяю, що коли цей законопроект розглядатимуть у залі Верховної Ради, я не лише проголосую, але й скажу: "Прошу підтримати і проголосувати". Насправді сьогодні держава повинна будувати економічний націоналізм. Ми маємо зосереджувати увагу на розвитку українського бізнесу. Для його стимулювання, маємо створювати  економічні важелі, щоб бізнес ставав потужним, повертався до галузі переробки, а не лише сировинно-експортного формату ведення господарської діяльності».


  

 

Після брифінгу для преси голова Верховної Ради України Дмитро Разумков  провів робочу зустріч з місцевою владою та машинобудівниками України, на якій предметно обговорили спільну роботу не лише на рівні Верховної Ради та уряду, а й з органами місцевої влади і необхідність розробки відповідної законодавчої бази.

 

  

Як сказав  президент концерну  «Електрон» Юрій Бубес, прийняття законопроектів  № 3739 про локалізацію виробництва, №3476 про внесення  змін до Податкового кодексу України та №3477  про зміни  у Митному кодексі України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в нашій державі  стануть потужним стимулом  для  динамічного розвитку промисловості, і висловив сподівання, що народні депутати в парламенті  зможуть дійти консенсусу і проголосувати за закон в другому читанні, бо це стосується й сотень тисяч українських нині працюючих робітників, їх сімей та ще десятків тисяч громадян, котрі отримають нові робочі місця. Промисловці очікують, що ухвалені закони сприятимуть надходженню нових інвестицій у виробництво, підвищенню зарплати, поліпшенню соціальних пакетів для працівників та наповненню бюджетів.

 

На згадку про відвідини концерну Юрій Бубес подарував Голові Верховної Ради України Дмитрові Разумкову модель першого українського електробуса, що був розроблений і виготовлений на підприємствах концерну «Електрон». 

 

Довідка.

Верховна Рада ухвалила законопроект №3739 про внесення змін до закону "Про державні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості 21 липня 2020 року. В законопроекті передбачається виокремити  пріоритетні підгалузі машинобудування, для яких пропонується обов’язкова  наявність  місцевої складової на рівні 25-40% у продукції при  тендерних закупівлях за державні кошти та кошти місцевих громад. 


версія для друку
  • Digg
  • Send e-mail
  • Facebook
  • Google
  • Print
  • TwitThis
  • VKontakte

Cgehds 05.05.2023 - 07:46

cialis online buy <a href="https://ordergnonline.com/">cialis 40mg without prescription</a> buy ed pills without a prescription

Pdccuw 04.05.2023 - 23:05

overnight delivery for cialis <a href="https://ordergnonline.com/">buy tadalafil 40mg for sale</a> erection problems

-->